Gezonde lunch ideeën

Een gezonde en voedzame lunch is enorm belangrijk om voldoende energie te houden voor de rest van de dag. Door niet te lunchen, ongezond te eten of te weinig te eten, ontstaat er een energiedip. Hierdoor daalt de productiviteit en zul je ook eerder trek krijgen en wellicht ongezond gaan snacken. Het is duidelijk dat goed lunchen belangrijk is. Maar het is niet altijd gemakkelijk om een lunch te bedenken. Om origineel te blijven. Kan jij wel wat hulp gebruiken? Laat je dan inspireren door de volgende gezonde lunch ideeën.

Bruin- of volkorenbrood

De meeste Nederlanders zijn dol op brood. We eten het vaak voor zowel het ontbijt als de lunch. Geen wonder, want echt goed brood kan heel veel energie opleveren. Bovendien is brood erg veelzijdig. Verwen jezelf daarom gerust met lekker vers brood, maar zorg er wel voor dat je altijd voor bruin- of volkorenbrood kiest. Witbrood levert nauwelijks goede voedingsstoffen op. Bovendien vult witbrood minder, waardoor je weer sneller trek krijgt.
Probeer elke dag te experimenteren met verschillende belegsoorten. De ene keer hartig, de andere keer zoet. Op die manier blijft je voedingspatroon veelzijdig en blijft het ook aantrekkelijk om brood te blijven eten.

Groente bij de lunch

Een volwassene moet minimaal 250 gram groente per dag eten. Dit is ongeveer een half bord vol groente. Maar komen we hier ook elke dag aan? In de meeste gevallen redden we dit niet. Zeker niet als we dit allemaal in één keer tijdens het avondeten moeten eten. Een goede manier om gezonder te eten en meer groenten binnen te krijgen is door bij elke maaltijd groente te serveren. Dit mag in rauwe, maar ook in gekookte vorm. Ben je bijvoorbeeld een echte soepeter? Dan is soep natuurlijk de perfecte manier om snel aan de benodigde hoeveelheid groente te komen.

Maak zelf een salade

Steeds meer mensen eten een salade als lunch. Ga dan echter niet voor de kant-en-klare salades uit de supermarkt. Deze worden meestal geserveerd met een calorierijke saus en te weinig goede voedingsstoffen. Kies er liever voor om de ingrediënten zelf te halen en een eigen salade te bereiden. Zo bepaal je zelf hoe gezond deze is.

Wraps

Wraps zijn ontzettend populair en dat is zeker niet zonder reden. Ze zijn gemakkelijk te maken en ook nog eens heel voedzaam. Bovendien kun je ze op ontzettend veel verschillende manieren beleggen. Je eet het koud of warm en met de ingrediënten waar je op dat moment zin in hebt. Wraps smaken altijd.

Restjes mee

Blijft er eigenlijk altijd wel wat eten over van de vorige dag? En heb je te weinig tijd of zin om in de ochtend nog een lunch te verpakken? Bewaar de restjes avondeten van de vorige dag dan in de koelkast en neem deze mee naar het werk. Even verwarmen en je hebt een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd.

Deel dit artikel
Copyright © 2024 Bazaar.nl - BAZR Shopping Network B.V. - Alle rechten voorbehouden.