Alternatieve boosters op koffie, bestaat dat?

Een leven zonder koffie is voor de meeste mensen niet voor te stellen. Als kick start van de dag is koffie het meest voor de hand liggend. Maar wist je ook dat koffie zorgt voor onder andere: uitdroging, hoofdpijn, en hoge bloeddruk?  Als je meer als 3 kopjes per dag drinkt heb je zelfs last van ontwenningsverschijnselen als je stopt. Ook je lever heeft het zwaar als je koffie fanaat bent. Wij zochten gezonde alternatieven die ook zorgen voor je dagelijkse boost!

Banaan

Misschien niet het eerst waar je aan denkt: banaan. Banaan zit bordevol mineralen, koolhydraten en vitaminen waardoor je concentratie direct omhoog schiet. De energie dip die je vaan in de middag voelt rond 15 uur, los je perfect op met het eten van een banaantje. Veel gezonder ook!

Eieren

Wist je dat een gebakken eitje veel meer energie geeft als die kop zwart koffie? Niet voor niks wordt na een avond met iets teveel wijn aangeraden om eieren te bakken. Je energie peil stijgt direct. Een lekker alternatief dus als lunch meteen!

Thee

Wist je dat er in thee ook cafeïne zit? Natuurlijk niet zo veel als in je bakje pleur maar het is dan ook veel gezonder. Helemaal als je een beetje honing door je thee doet zul je merken dat je meteen meer energie hebt. suiker. Honing bevat natuurlijke suikers die zorgen voor een energieshot.

Chocolade

Dat je gelukkig wordt van chocolade is al bekend. Maar wist je dat je van een stukje pure chocolade ook geestelijk veel scherper wordt? Je hersenen maken hierdoor een soort gelukshormonen aan die meteen invloed hebben op je stemming!

Citroenwater

Vooral in de zomer is dit een heerlijk alternatief. Citroen zit mega vol met vitamine C. Het maakt niet uit of je een verse citroen gebruikt of wat druppeltjes uit het bekende gele plastic flesje. Citroen zorg voor energie en bovendien is het ook nog eens heel gezond. Je mag er zoveel van drinken als je wilt, het zorgt er ook voor dat je afvalt, ideaal dus als je dat nodig hebt!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 Bazaar.nl - BAZR Shopping Network B.V. - Alle rechten voorbehouden.