electrische bike

Zo maak je van een normale fiets een elektrische fiets

Een normale fiets elektrisch maken, kan dat? Jazeker, maar het is wel een hele klus. Misschien als je wel vaker aan fietsen sleutelt en een beetje handig bent, is het een leuk project om aan te beginnen. Je kunt een ombouwpakket kopen, om daarmee je fiets elektrisch te maken. Als je niet zo handig bent, kun je misschien beter met je fiets langs je fietsenmaker om je daar te laten adviseren. Misschien kan hij het voor je doen, of je advies geven over het aanpakken van de klus. Lees hieronder de belangrijkste punten om over na te denken als jij het overweegt je normale fiets elektrisch te maken.

Een geschikte fiets

Niet alle gewone fietsen zijn geschikt. Als een fiets elektrisch gemaakt wordt, wordt deze zwaarder en gaat deze – uiteraard – veel sneller. Daar moet een fiets wel op gebouwd zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de voorvork die sterk genoeg moet zijn als je van jouw fiets een elektrische fiets wilt maken. Ook als je zelf van plan bent het ombouwen aan te pakken, kun je hierover advies vragen bij de fietsenmaker. Zo voorkom je dat je geld uitgeeft aan een ombouwpakket en tijd steekt in het ombouwen van de fiets, om er vervolgens achter te komen dat deze niet geschikt was.

Is jouw fiets het waard elektrisch te maken?

Een belangrijke overweging om te maken is of jouw fiets het wel waard is om elektrisch te maken. Is jouw fiets niet meer van een goede kwaliteit, is het waarschijnlijk een verloren zaak. Het is dan zonde te investeren in het elektrisch maken van jouw fiets. Heb je nog wel een erg goede fiets, waar je nog geen afstand van wilt doen? Dan kun je erover nadenken of het ook financieel gezien een goede optie is om deze fiets elektrisch te maken. Er zijn veel ombouwsets beschikbaar, je kan eens kijken bij Rat Holland. Dat is een grote Nederlandse fabrikant

Een nieuwe (of tweedehands) elektrische fiets is natuurlijk duur, maar ook een ombouwpakket is niet goedkoop. De goedkoopste variant is bijvoorbeeld rond de 370 euro, maar ze kunnen oplopen tot de 900 euro. Daarnaast gaat er ook veel tijd zitten in het ombouwen zelf, en je hebt het risico dat het misschien niet zo goed uitpakt als je had gehoopt. Het is belangrijk deze overwegingen in je achterhoofd te houden als je de keuze maakt of je jouw fiets gaat ombouwen tot elektrische fiets of niet.

Deel dit artikel
Copyright © 2024 Bazaar.nl - BAZR Shopping Network B.V. - Alle rechten voorbehouden.